Hoera voor lekkere kontjes CCVII

Baron von Münchhausen, dat was nogal een kadee.Ging hij tegen de Russen vechten, dan kwam hij terug thuis met de allergekste verhalen. Zo vertelde hij dat hij tijdens een barre winter werd aangevallen door een beer, net op het moment dat hij de vuursteen uit zijn geweer had gehaald om die aan te scherpen. Als […]

Baron von Münchhausen, dat was nogal een kadee.
Ging hij tegen de Russen vechten, dan kwam hij terug thuis met de allergekste verhalen. Zo vertelde hij dat hij tijdens een barre winter werd aangevallen door een beer, net op het moment dat hij de vuursteen uit zijn geweer had gehaald om die aan te scherpen. Als de wederomstuit klom hij in een boom met al zijn materiaal, maar net op het moment dat hij boven was liet hij zijn mes vallen. Gelukkig had de slimme baron daar tijdig wat op gevonden. Hij moest nodig plassen, mikte op het lemmet van zijn mes, de urinestraal bevroor onmiddellijk en voorzichtig trok hij zijn mes naar boven. Vervolgens scherpte hij zijn vuursteen, monteerde die terug in zijn geweer en net op het moment dat de beer besloot eveneens in de boom te klimmen, schoot de baron het beest aan gort.

Niemand geloofde die verhalen, behalve baron von Münchhausen zelf. Hij werd exact 295 jaar geleden geboren, op 11 mei 1720 dus. Inmiddels leeft hij natuurlijk al lang niet meer: dat zou hem écht straf gemaakt hebben.

Naar verluidt was de baron ook een beetje een vrouwengek en deernes met ronde kontjes als die in deze fotospecial, die kon hij allicht best wel pruimen. (SL)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments