Bedien alle elektronica in huis eenvoudig met je mobiel

Het kan eenvoudig

Je hebt er vast al eens van gehoord, slimme apparaten die je eenvoudig met je mobiel kunt bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld via je tv bekijken wie er aan de voordeur staat, een melding krijgen wanneer de vaatwasser zijn programma heeft afgewerkt of het koffiezetapparaat alvast aanzetten zodat de koffie klaar staat als je thuiskomt. Super handig allemaal, maar wat heb je er nu precies voor nodig?

Je mobiel is de sleutel tot het gemak

Dat je met je mobiel veel meer kon dan alleen bellen en internetten is al lang bekend, maar wist je dat je er ook de wasmachine mee kunt bedienen of de televisie? Slimme apparaten werken allemaal via een Wi-Fi verbinding in combinatie met een mobiele telefoon die compatible is met smart things zoals bijvoorbeeld de Galaxy S20 Ultra.

Om de apparaten correct te laten werken gebruik je een handige app. Smart things is en wordt nog steeds verder geïntegreerd in allerlei nieuwe apparatuur. Wil je weten of een apparaat werkt met een app dan kun je dat checken door het works with Smart things logo te zoeken in de winkel of online.

Besturen met je stem

Als je een stem assistent op je mobiel hebt zoals Bixby, works with ok, Google of Amazon Alexa, dan kun je de beschikbare apparaten ook bedienen door commando’s te geven met je stem. Hoe handig wil je het hebben. Ok Google, zet de radio aan of Hello Alexa, wie staat er aan de voordeur? Het klinkt je wellicht nog als toekomstmuziek in de oren maar het is echt al mogelijk om vele items en apparaten binnenshuis te bedienen met je telefoon of je stem.

Smartthings bedienen vanuit je auto

Mobiele telefoons in de auto zijn niet altijd een goed idee, zeker niet onder het rijden. Gelukkig is daar een oplossing voor. Smart things en Android auto zorgen er namelijk voor dat de meldingen gewoon op het dashboard van de auto verschijnen. Zo kun jij je ogen op de weg blijven houden. Ben je bijna thuis? Zet dan vanuit de auto alvast het koffiezetapparaat aan voor een heerlijke kop koffie en maak het gezellig met smart verlichting. In de folder Action vind je alvast wat voorbeelden van slimme apparaten.

De beschikbare technologie, kenmerken en de functies kunnen per land, provider, netwerkomgeving of product verschillen. Omdat er nog steeds wordt gewerkt aan optimalisatie kunnen bepaalde zaken in de app worden gewijzigd.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments