Bezoekers SeaWorld in shock door griend in nood (video)

Tijdens een dolfijnenshow in SeaWorld in Orlando (Florida) is een jonge griend (dolfijnsoort) in een hachelijke positie terechtgekomen. Verschillende minuten lang lag hij op het droge en hij slaagde er niet in om zelf terug in het water te geraken. De trainers en personeel grepen niet in en beweerden dat het dier gewoon ‘plezier maakte’. […]

Tijdens een dolfijnenshow in SeaWorld in Orlando (Florida) is een jonge griend (dolfijnsoort) in een hachelijke positie terechtgekomen. Verschillende minuten lang lag hij op het droge en hij slaagde er niet in om zelf terug in het water te geraken. De trainers en personeel grepen niet in en beweerden dat het dier gewoon ‘plezier maakte’.

Een bezoeker van het park legde het voorval vast op video en het filmpje verspreidt zich razendsnel via de sociale netwerken. Er is duidelijk te zien hoe de griend door middel van bewegingen terug in het water probeert te geraken. Een andere dolfijn lijkt hem op een gegeven moment zelfs te willen helpen. Toen dit niet lukte, verwittigden enkele toeschouwers het aanwezige personeel, maar die deden simpelweg niks. Hun reactie: “Oh dat is normaal. Dat is hun ding, ze maken gewoon plezier.” Uiteindelijk hebben twee trainers het arme dier toch uit zijn hachelijke positie bevrijd.

Ondanks het enorme protest dat het voorval veroorzaakte – in het filmpje is duidelijk te horen dat verschillende toeschouwers in paniek om hulp roepen – is er volgens het themapark niks aan de hand. In een reactie lieten ze weten dat grienden vaak op het droge gaan en altijd weer zelf terug in het water geraken. “Ze lijken het zelfs fijn te vinden en het vormt dan ook absoluut geen gevaar voor hun gezondheid. De jongere en onervaren dieren, zoals in het filmpje, doen er gewoon wat langer over.”

Foto Youtube

Bekijk hier het filmpje via Youtube

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments