De video die iedereen wil terug zien, maar nergens te vinden is: Piet Huysentruyt die razend is na Bananasplit-grap

Helaas zijn de beelden echt verdwenen

De laatste dagen zien we dat er momenteel massaal wordt gezocht naar Piet Huyssentruyt en zijn legendarische tv-moment in 2010. Wij dachten eerst dat zijn aanwezigheid in het VTM-programma ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ mensen nostalgisch lieten terug denken aan één van de meest memorabele tv-momenten ooit. Maar een aandachtige Clint-bezoeker gaf aan dat het vooral is omdat de acteur die de schoonzoon van Piet speelde, mee heeft gedaan in Blokken.

Piet Huyssentruyt was razend na grapje in Bananasplit

Het gaat hier om een fragment uit 2010 waar de beroemde Vlaamse kok werd beetgenomen in het toenmalige VT4-programma ‘Bananasplit’ met Hans Otten en Peter van Asbroeck als presentators aan het roer. Een programma waar bekende mensen in het ootje werden genomen.

Ook Piet was 10 jaar geleden ‘een slachtoffer. Marie Huysentruyt zat mee in het complot, de toen amper 21-jarige dochter van de tv-kok. Net voor ze naar China vertrok maakte Marie haar vader wijs dat ze een nieuwe vriend had en dat ze, nadat ze hem amper drie maanden kende, al zwanger was van hem. Kers op de taart was dat de dochter van Piet zogezegd ook al trouwplannen hadden.

Een screenshot van een woedende Piet nadat hij door had dat alles een grap was

De kerel in kwestie die zijn dochter had zwanger gemaakt, was 39 en dus maar liefst 18 jaar ouder. Wanneer hij langs ging bij Huysentruyt om te proeven van de kookkunsten van Piet liep het echter volledig uit de hand. De zogenaamde vriend gedroeg zich allesbehalve als de ideale schoonzoon en pikte zelfs frieten uit het bord van zijn nieuwe schoonpapa. Ook liet hij ongegeneerd boeren en rookte de ene sigaret na de andere.

Huysentruyt ontplofte volledig nadat duidelijk werd dat Hans Otten hem bij zijn ‘Pietje’ had. Na de eerste emoties haalde de normaal altijd vrolijke kok letterlijk uit naar de camera en Hans Otten. Ook achteraf kon hij er allesbehalve mee lachen. “Aan mijn dochter raak je niet”, zei hij toenmalig nog met tranen in de ogen.

Bizar genoeg is het grapje en het fragment volledig verdwenen van het internet. Naast enkele printscreens is er geen spoor meer te bekennen van het (toen best wel hilarische) filmpje.

We hebben hard gezocht, maar er liggen wellicht enkel nog maar beelden van dit fragment in het archiefkot van VIER. Heeft Van Huysentruyt er een advocaat opgezet om de video te laten verdwijnen van het wereldwijde web of is het gewoon toeval? We zullen het wellicht nooit weten.

Piet kreeg wel zijn wraak op Hans Otten

Enkele maanden later nam Piet trouwens wel wraak op Hans Otten. De ondertussen 49-jarige presentator kon op zijn beurt daar dan weer allesbehalve mee lachen en noemde zijn grapje ‘wansmakelijk’

Ter gelegenheid van de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren in 2011 nam hij wraak door Otten volledig in te laten smeren met koeienuitwerpselen, terwijl deze laatste in de waan was dat hij een ontgiftigingskuur onderging. Om het plaatje compleet te maken, kreeg hij daarnaast ook nog een zwaar laxeermiddel.

“Het was nogal plat. Ik begrijp dat Piet op wraak was belust en mij eens goed te kakken wilde zetten. Geen probleem, alleen proberen wij bij ‘Bananasplit’ wel respect voor het slachtoffer te bewaren. Terwijl Piet heel ver is gegaan. Het was op zijn zachtst gezegd gênant, zo in je blootje vol mest gesmeerd worden voor meer dan een miljoen kijkers”

En ja, ook dat fragment is helaas verdwenen. Koop trouwens misschien nu best een kookboek van SOS Piet. Moest de kok dan plots boos worden op ons omdat we zijn meest legendarische fragment terug bovenhaalde, kunnen we toch zeggen dat het ook iets van geld heeft opgeleverd.

Eén van de fragmenten die wel nog op het internet rondzwerft is hoe Sergio Quisquater in Bananasplit bij zijn ‘pietje’ werd genomen.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments