Er komt binnenkort een levensechte versie van Monopoly waarbij jezelf de pion bent

Dit wil je proberen

Monopoly is al jaren het bekendste bordspel op deze planeet. Er zijn ondertussen ook al ontelbaar veel versies en varianten van Monopoly. Wat echter nog niet bestond, is een gigantisch groot Monopoly bord waarbij jezelf de pion bent. Dit komt er echt aan en de eerste plek waar je dit kan, zal zijn deuren openen in augustus.

Een gigantisch bordspel en een indrukwekkende 4D-ervaring

Het bord waarop je zal spelen is maar liefst 15 meter lang en 15 meter breed. Om het allemaal nog een tikkeltje interessanter te maken, moet je challenges doen om huizen te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan lasers ontwijken om een bank te beroven. Het moet een indrukwekkende 4D-ervaring worden die het beste van escape rooms en de echte Monopoly combineert.

Het spelbord waar je met minstens 5 vrienden en familieleden op speelt, is een gigantisch digitaal spelbord dat kan veranderen met een druk op de knap waardoor er ook veel verschillende Monopoly-versies zijn. Bij de opening kan je kiezen tussen ‘Classic’, ‘Vault’, ‘City’ en een junior versie speciaal voor kinderen onder de 9 jaar. In de toekomst zullen er nog andere versies beschikbaar worden.

Op de muur hangt daarnaast een gigantisch digitaal scorebord dat alles bijhoudt qua inkomsten, hoeveel geld je hebt en wie er aan het winnen is. Je moet dus niet de hele tijd met Monopoly-geld in je handen liggen sukkelen en niemand hoeft de bank te spelen.

75 minuten unieke Monopoly

Eén speelsessie ‘Monopoly Lifesized’ duurt 75 minuten en kost je ongeveer 60 euro per persoon. Er wordt aangeraden om met minstens 6 of meer spelers te spelen. Een flink prijskaartje wel, maar daarvoor krijg je dus blijkbaar wel de ultieme Monopoly-ervaring. De makers van dit levensechte spel zijn niet al te verrassend laaiend enthousiast:

“We zijn ervan overtuigd dat wij echt iets uniek en ontzettend leuk hebben gecreëerd voor mensen van alle leeftijden. Wanneer je in onze Monopoly-wereld stapt, beloven wij een dynamische en interactieve ervaring dat sowieso een fantastisch avondje uit is met je familie of vrienden.”

Indien je nu al in volle enthousiasme een ticket wil boeken voor augustus dan moeten we wel zeggen dat er nog één addertje is. De eerste Monopoly Lifesized-plek opent zijn deuren namelijk in Londen. Al gokken wij dat dit zo’n megasucces wordt dat dit ook snel naar België overwaait. Onderaan nog een filmpje om je alvast warm te maken.

Moest je nu plots goesting krijgen om Monopoly te spelen: dit zijn de populairste Monopoly-versies in België

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments