Huis Gemaakt-verliezers Harry en Jerina hebben ander huis gekocht met geld van fans. Hoeveel moeten ze nog opleggen?

Ze kochten een andere woonst met het crowdfunding geld

Een tweetal maanden geleden vertelden we jullie dat Antje en Ruben nu volledig gratis een woning hebben nadat ze tot winnaars van het ‘Huis Gemaakt’-programma werden uitgeroepen. De waarde van het pand wordt op 350.000 euro geschat. Een gigantisch en ongezien groot cadeau dus. Zo hoeven zij nooit meer 20 of 25 jaar een lening af te betalen zoals bijna elke Belg doet.

Het koppel Harry en Jerina waren aanvankelijk laatste bij het verbouwprogramma Huis Gemaakt en kregen daardoor dus geen gratis huis. Natuurlijk behoorlijk pijnlijk voor de verliezende koppels die maar liefst 7 maanden aan één stuk elk weekend en vrijdagavond tot in de late uurtjes aan hun woning hebben gewerkt. Het was echter al snel duidelijk dat Harry en Jerina behoorlijk populair waren bij de kijkers.

Toen ze hadden aangegeven dat ze niet zelf de centen hebben om hun droomhuis te kopen, werd er door enkele fans een crowdfunding opgestart. Deze ging helemaal viraal en werd een megasucces. Er werd op een dikke maand tijd maar liefst 125.000 euro ingezameld die ondertussen al volledig is gestort op de rekening van Harry en Jerina.

Harry en Jerina hebben ander huis gekocht

Het koppel uit Kortrijk onthulde nu dat ze ondertussen een ander huis hebben gekocht en niet hun ‘droomhuis’ dus uit het programma. De ‘Huis Gemaakt’-woning was in hun ogen nog te duur en ook te klein. Dus eigenlijk toch niet zo fantastisch zoals ze altijd lieten blijken in het programma. Daar volgde een storm van kritiek op via sociale media omdat sommige fans niet vonden kunnen dat de centen van de crowdfunding niet zouden gaan naar het huis uit het VTM-programma.

Het huis dat ze zonet hebben gekocht dateert van het jaar 1900 en de vraagprijs is 245.000 euro. Hun nieuwe woonst in Kortrijk heeft overigens 3 slaapkamers. Dat is er eentje meer dan de 2 slaapkamers in het huis dat ze verbouwd hebben in het VTM-programma.

De 125.000 euro die ze van fans kregen voor dat andere huis te kopen, gaat nu integraal naar deze woning. Ze moeten dus nog 120.000 euro opleggen. Dat is een behoorlijk kleine lening als je dit gaat vergelijken met wat het gemiddelde koppel maandelijks moet betalen voor hun huis. Ook al verloren ze dus ‘Huis Gemaakt’, de deelname aan het programma heeft hen duidelijk geen windeieren gelegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.