Nieuwe decor Blokken maakt kijkers misselijk

Het achttiende seizoen van de Eén-quiz ‘Blokken’ is begonnen, maar het lijkt een valse start te worden. Kijkers worden misselijk van het nieuwe decor. “We zullen kijken of we het decor van Blokken wat kunnen aanpassen en de bewegende beelden kunnen vertragen”, zegt presentator Ben Crabbé. Achter Ben Crabbé en de kandidaten staat tegenwoordig een […]

Het achttiende seizoen van de Eén-quiz ‘Blokken’ is begonnen, maar het lijkt een valse start te worden. Kijkers worden misselijk van het nieuwe decor. “We zullen kijken of we het decor van Blokken wat kunnen aanpassen en de bewegende beelden kunnen vertragen”, zegt presentator Ben Crabbé.

Achter Ben Crabbé en de kandidaten staat tegenwoordig een hoogtechnologische videomuur van 21 meter lang. Kijkers zien rijen blokken van links naar rechts schuiven over het scherm.

Niet iedereen is wild enthousiast. Sommige kijkers beweren zelfs duizelig te worden van de bewegende beelden. “Het nieuwe decor wordt ondersteund door bewegende beelden die sommige kijkers misselijk en zeeziek maken”, zegt presentator Ben Crabbé. “Let wel, er zijn geen honderden klachten binnengelopen. Het gaat in totaal over ongeveer acht mensen die ons hebben gecontacteerd. Ze worden alleszins niet misselijk van mij, anders hadden ze er al 18 jaar last van.”

“Toch willen we die trouwe kijkers niet uitsluiten. We zullen dus onderzoeken hoe we het decor een beetje kunnen aanpassen en de bewegende beelden mogelijk vertragen. Zelf heb ik er niet veel last van, want ik presenteer met mijn rug naar het decor. En ik kijk niet naar ‘Blokken’ op tv. Welke presentator kijkt in hemelsnaam wel naar zichzelf?”, aldus nog Crabbé.

Foto: VRT

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments