Pascha, het grootste bordeel van Europa, gaat terug open na faillissement: neem eens een kijkje

Pascha maakt zijn comeback

De coronacrisis heeft in sommige sectoren voor een economisch bloedbad gezorgd. In Duitsland was er bijvoorbeeld een heel lange tijd een prostitutieverbod en dat zorgde voor heel wat (financiële slachtoffers). Ook het grootste bordeel in Europa moest een jaar geleden zijn deuren sluiten. Einde verhaal leek het dus voor dit ‘megabordeel’, maar er kwam enkele maanden geleden dan toch schitterend nieuws.

Pascha in Keulen was failliet

Pascha heel wat jaren een immens populair megabordeel in Keulen. In dit flatgebouw met tien verdiepen werkten er normaal minstens 120 prostituees en nog 60 andere mensen zoals koks, horeca-personeel, bewakers, masseurs, klusjesmannen enz. Het pand had maar liefst zo’n 126 kamers verspreid over 10 verdiepen.

Dames van lichte zeden betaalde voor een kamer te huren ongeveer 180 euro per dag. Voor die prijs kregen ze ook een hele dag eten en drinken en er was altijd medische bijstand. Ze mochten zoveel klanten ontvangen als ze wilden en bepaalden zelf hun prijzen.

De uitbater van Pascha liet in september 2020 echter weten dat de geldreserves helemaal op waren en hij geen andere keuze meer had dan het faillissement aan te vragen. De man was (begrijpelijk) behoorlijk gefrustreerd omdat de overheid de sekssector gewoon totaal geen perspectief meer kon bieden.

Pascha kon je voor de coronacrisis nochtans best een groot succes noemen met maar liefst 800 klanten per dag en een bordeel dat 24/7 open is. Je kon zelfs voor je een bezoekje bracht aan de dames van plezier eerst een feestje bouwen met je vrienden in de ‘Pascha Nightclub’.

Hernieuwde Pascha opent deuren begin 2022

Na heel wat vijven en zessen werden er echter investeerders gevonden die samen maar liefst 11 miljoen euro op tafel hebben gelegd voor het gebouw en de naam ‘Pascha’. Zij zijn van plan om het megabordeel opnieuw te openen tegen begin 2022.

Ze willen dit wel doen in een volledig nieuw jasje. Zo werd het gehele gebouw alvast roze geschilderd om het nog meer te laten opvallen en ook het gehele interieur wordt volop opgefrist om het een iets modernere look te geven. Er zou een bedrag van maar liefst 7 cijfers op tafel zijn gesmeten voor de renovatie.

De nieuwe eigenaars willen dat Pascha dan ook opnieuw een begrip wordt in Keulen en dat mannen van heel ver komen voor een legendarische avond en nacht in het grootste bordeel van Europa. Je weet dus in 2022 alvast wat te doen met je vrienden.

Een oude rondleiding

Zelf een bezoekje brengen aan de ‘nieuwe’ Pascha zit er dus nog niet in. Al kan je wel de sfeer opsnuiven met onderstaande video. Daar ging een journalist eens helemaal los en filmde hoe het er daar aan toe gaat. De video is al wel 10 tot 15 jaar oud, maar dan kan je wel kijken hoe het er vroeger aan toe ging.

Als klant betaalde je toen een inkomprijs van 5 euro en de prijs voor een orale beurt of seks moest je met de dames zelf overeen komen. Je had trouwens ook een verdiep voor transgender prostituees en een deel van dit gebouw was ook een hotel waar je kon verblijven na je seksuele uitspattingen. Wellicht zal dit na de renovatie ook nog het geval zijn.