Tiran Filip houdt Albert en Paola stevig onder de duim

Nog maar net hebben we mogen genieten van een dynamische kerstboodschap vol mooie woorden en dito camerastandpunten of het mag weer niet waar zijn… In Dag Allemaal lezen we vandaag hoe tiran Filip blijkbaar moeder, vader, broer én zus het leven zuur maakt. Zo mogen Paola en Albert niet meer naar hun weekendverblijfje. En zelfs […]

Nog maar net hebben we mogen genieten van een dynamische kerstboodschap vol mooie woorden en dito camerastandpunten of het mag weer niet waar zijn…

In Dag Allemaal lezen we vandaag hoe tiran Filip blijkbaar moeder, vader, broer én zus het leven zuur maakt. Zo mogen Paola en Albert niet meer naar hun weekendverblijfje. En zelfs een wandeling in het koninklijk park van Laken gunt Filip z’n ouders niet.

Want blijkbaar boterde het nooit goed tussen de versbakken koning en zijn voorganger. De ‘innige’ omhelzing met de troonswisseling was niet meer dan een stukje toneel. En da’s niet alles! “Koning Filip was wóedend toen bekend raakte dat zijn vader bij de regering was gaan schooien om meer geld’, weet royaltywatcher Thierry Debels.

En ook het personeel moet eraan geloven! Ze moeten zich terug onderdanig opstellen en als een ware dictator houdt hij hen in het oog bij elke beweging.

Laurent en Astrid dan? Wel, die worden herleid tot hulpjes. “Als Laurent zich niet plooit naar de wensen van Filip, krijgt hij bijvoorbeeld geen chauffeur om ergens heen te gaan. Een teer punt voor Laurent.”

Misschien om af te sluiten nog een positieve noot: Filip gooit niet graag het geld via ramen en deuren naar buiten. Nu nog elk jaar eventuele overschotten van de dotatie teruggeven aan de staat en ‘t kan nog een toffe kerel worden wat ons betreft… (RVH)

Foto: AFP

Leave a Reply

Your email address will not be published.