VTM bant triootjes (video)

Gisterenavond kon je in The Voice van Vlaanderen zien hoe de zusjes Vinken de jury omver blies met hun versie van Jeff Buckley’s Hallelujah. Maar volgens het reglement mogen trio’s niet deelnemen aan het zangprogramma. Tot grote ergernis van kijkend Vlaanderen…De zusjes Vinken maakten gisteren furore op het podium van The Voice van Vlaanderen. Nathalia […]

Gisterenavond kon je in The Voice van Vlaanderen zien hoe de zusjes Vinken de jury omver blies met hun versie van Jeff Buckley’s Hallelujah. Maar volgens het reglement mogen trio’s niet deelnemen aan het zangprogramma. Tot grote ergernis van kijkend Vlaanderen…
De zusjes Vinken maakten gisteren furore op het podium van The Voice van Vlaanderen. Nathalia en co moesten even denken of ze het engelengezang wel konden smaken, maar na enkele noten draaide de voltallige jury hun stoel om.

De 3 meiden zongen een meerstemmige en meer dan geslaagde versie van Hallelujah. Ze kozen Jasper Steverlinck als coach voor de volgende ronde, maar kregen ook slecht nieuws te horen. Volgens het wedstrijdreglement mogen alleen solisten en duo’s  deelnemen aan de The Voice van Vlaanderen. Voor de eerste ronde, de blind auditions, was dat geen punt, maar als de zusjes het ver schoppen in de wedstrijd, worden ze noodgedwongen uit elkaar gehaald.

De bewuste aflevering van The Voice is nog geen 24 uur voorbij, maar toch springen de protestpagina’s op Facebook als paddestoelen uit de grond. Vlaanderen begrijpt duidelijk niet dat de commerciële omroep de zusjes zal scheiden. De jury was zich daarvan bewust. “We moeten jullie uit elkaar halen, maar jullie stemmen blenden zo mooi samen. Misschien beslissen we er anders over als Vlaanderen ons komt terechtwijzen”, aldus jurylid Koen Wauters.

Er is nog dus nog hoop voor de zusjes Vinken. Kijkend Vlaanderen kan alleen maar instemmen dat hun versie van Halleluja als muziek in de oren klinkt. En toegeven, ze zien er ook niet slecht uit. (HB)


0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments