Vergeet Red Bull! Energiepoeders zijn nu de rage en ook veel gezonder en goedkoper

Absoluut de moeite om te proberen

Energiedrankjes zoals Red Bull, Monster of zelfs Golden Power van je plaatselijke Aldi zijn immens populair. Uit onderzoek zou blijken dat bijna 1 op 3 mensen geregeld wel eens een blikje Red Bull of een ander energiedrankje drinkt. Best te begrijpen want velen vinden het lekker en de boost die je krijgt door de aanwezige cafeïne is vaak ideaal om je dag goed door te komen.

Echter hoe je het ook draait of keert, gezond kan je deze drankjes helaas niet noemen. Energiedrankjes maken je zeker wakker, maar zitten ook vol met suiker. Daardoor krijg je na de boost vaak weer een ‘crash’ en afvallen ga je er ook zeker niet van doen. Zo zit er in één blikje Red Bull gemiddeld zo’n 7 suikerklontjes en in een Monster zijn dat er zelfs 14

Energiepoeders zijn goedkopere en gezondere alternatieven

Wij zullen hier nu absoluut niet de moraalridders zijn die gaan zeggen dat je nooit meer een Red Bull moet drinken, maar er zijn wel gewoon gezondere, betere en zelfs goedkopere alternatieven die je ook die boost geven waar je naar op zoek bent en die gewoon ook een kans verdienen.

Maak kennis met energiepoeders. Gek genoeg nog niet immens bekend in België en Nederland, maar over het kanaal in Amerika is dit al gigantisch populair en geliefde. Onze persoonlijke favoriet is de energiepoeder Spitfire Energy (nu trouwens met 10% korting te krijgen) die op de markt is gebracht door enkele Nederlanders en nu al de nieuwe hype in de Benelux aan het worden is. Niet alleen een stuk gezonder dus, maar eigenlijk ook gewoon verdomd lekker.

Deze Spitfire poeder bijvoorbeeld bevat naast cafeïne heel veel mineralen en vitaminen die je in energiedrankjes niet hebt. Daarnaast is de vermoeidheid of die welbekende crash nadat je Red Bull is uitgewerkt, compleet onbestaande.

Perfect voor sporten, gamen en werken: en vooral geen ‘stevige klop’ meer met Spitfire

Wij hebben deze Spitfire geprobeerd tijdens het werken en toen we gingen sporten. Ondergetekende heeft voor ik 2 uur ga lopen, tennissen, padellen, fietsen of voetballen altijd de verschrikkelijke neiging om een Red Bull te drinken voor ik eraan begin. Ik vind de boost geweldig, maar echt gezond kon ik het niet noemen. Daar komt dan nog eens bij dat ik na die twee uur meestal wel een ‘stevige klop’ krijg en vaak eerder zin heb om een dutje te doen in plaats van wat nuttige dingen. En nee, dat is niet enkel omdat ik moe ben van die sportsessie

Ik probeerde het nu ook enkele keren uit met Spitfire op voorhand en tijdens te drinken en die boost die ik van mijn Red Bull kreeg was net zo hard aanwezig en ik kon vooral naderhand nog even goed functioneren. Het feit dat ik me achteraf ook minder schuldig moet voelen omdat ik niet alweer een ‘ongezonde’ Red Bull heb gedronken, is enkel maar een bonus.

Laatste voordeel aan een energiepoeder zoals Spitfire is dat het ook gewoon een stuk goedkoper is. Mijn dagelijkse Red Bull ga ik meestal halen in de plaatselijke nachtwinkel of het tankstation en dat is elke keer 2,5 euro aftikken. 50 Red Bulls later ben ik alweer 125 euro lichter.

This image has an empty alt attribute; its file name is Schermafbeelding-2021-02-03-om-01.41.40.jpg

Lekker en tegelijkertijd ook een stuk goedkoper

Wanneer ik deze Spitfire Energy gebruikte, schepte ik gewoon een scoop in een flesje water of een shaker, even schuldden en ik was vetrokken. Aangezien je uit 1 pot zo’n 50 grote ‘scoops’ kunt halen, betaal ik omgerekend maar 0,80 cent voor een flesje waar dan eigenlijk ook nog meer vloeistof in zit dan een Red Bull blikje.

Gaan we beweren dat we hier op de redactie nu nooit meer een Red Bull gaan drinken? Nee dat nu ook niet, maar een energiepoeder zoals Spitfire wordt wel een nieuw alternatief. Niet enkel ideaal voor te sporten trouwens, maar ook perfect voor verhoogde concentratie tijdens het gamen, werken of studeren. Af en toe je Red Bull of Monster wat vaker aan de kant laten staan voor een gezondere energiepoeder en je hart, tanden en je toekomstige zelf zullen je ongetwijfeld dankbaar zijn.

Meer info en een pot Spitfire Energy kan je hier kopen

Met de code CLINT15 krijg je nog eens 15% extra korting bovenop de huidige korting van 10%

One Comment

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.