EPOS kondigt de H3PRO Hybrid aan, een premium gaming headset met passive en active noice cancelation

Een gaming headset met ruisonderdrukking

Premium audiomerk EPOS breidt de H3-serie uit met gesloten akoestiek gaming headset genaamd de H3PRO Hybrid.

De EPOS H3PRO Hybrid heeft een design vergelijkbaar met de EPOS H3 en de EPOS H3 Hybrid die eerder dit jaar zijn verschenen. De headset weegt 308 gram met de boomarm microfoon en 288 gram zonder.

Zoals de naam ook aangeeft is deze headset op meerdere manieren aan te sluiten. De EPOS H3PRO Hybrid is namelijk een bedrade, maar ook een draadloze gaming headset. Met de bijgeleverde losse USB-C (2 meter) of 3,5mm-jack (1.5 meter) kan je deze headset direct aansluiten op meerdere apparaten waaronder de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en de Nintendo Switch. Op de PC krijgen gamers toegang tot 7.1 Surround Sound wanneer deze headset is aangesloten met de USB-C-kabel en de EPOS Gaming Suite-applicatie aanstaat.

De EPOS H3PRO is ook draadloos te gebruiken via Bluetooth of de bijgeleverde USB dongle. Bluetooth gebruik je om de headset te verbinden met een PC, smartphone of tablet. De USB dongle kan je gebruiken om deze headset draadloos te verbinden met een PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch of de PC.

Het interessante van de EPOS H3PRO Hybrid is dat deze headset twee actieve verbindingen tegelijk kan hebben. Je kan deze headset dus aansluiten op een PC of console, en tegelijkertijd ook verbonden zijn met bijvoorbeeld je smartphone. Wanneer je dan een telefoontje krijgt, kan je deze opnemen zonder de headset uit te doen of je game op pauze te zetten.

Overige key features

De EPOS H3PRO Hybrid is uitgerust met ingebouwde 40mm-drivers die een bereik van 20 Hz tot 20.000 kHz hebben. De headset heeft twee microfoons. De eerste is een boomarm microfoon die magnetisch is verboden. Deze kan je makkelijk loskoppelen om de headset een koptelefoon-uitstraling te geven. De tweede microfoon die ingebouwd is in de oorschelp, wordt dan ingeschakeld. Zo kan je alsnog een gesprek voeren via de ingebouwde microfoon als je bijvoorbeeld buiten in de trein zit. Thuis kan je weer de magnetische microfoon verbinden tijdens het gamen.

Passive maar ook active noice cancelation

De EPOS H3PRO Hybrid heeft een over-ear design waardoor je een gesloten passive noice cancelation krijgt, zonder druk op je oren omdat de oorkussens heel zacht zijn. Deze headset heeft ook ondersteuning voor actieve noice cancelation om de hogere frequenties aan geluid te filteren. Wat je dan krijgt is een totale focus op het krachtige geluid wat van de drivers komt, terwijl je als het ware afgesloten wordt van de buitenwereld.

Batterijduur

De H3 Hybrid heeft een Bluetooth batterijduur van 30 uur bij aansluiting via de dongle en 27 uur wanneer er een verbinding is met de 3.5mm audiokabel. Alleen een Bluetooth-verbinding heeft een totale batterijduur van 38 uur. Dubbele connectiviteit heeft een batterijduur van 28 uur en 19 uur wanneer ANC is ingeschakeld. Wanneer ANC aanstaat, is de batterijduur via de dongle 19 uur en 22 uur voor Bluetooth. ANC verbruikt namelijk meer stroom.

Prijs en release

De EPOS H3PRO Hybrid is vanaf nu verkrijgbaar bij EPOS en geselecteerde winkels in de kleur Sebring Black. De headset heeft een adviesprijs van €279.