GTA V heeft geen single player DLC gekregen door het succes van GTA Online games
GTA V heeft geen single player DLC gekregen door het succes van GTA Online
games

GTA V heeft geen single player DLC gekregen door het succes van GTA Online

GTA V heeft nooit een single player-uitbreiding gehad in de tien jaar dat de game uit is. Toch was er enkele jaren geleden een uitbreiding in ontwikkeling, maar het project werd uiteindelijk stopgezet door Rockstar Games wegens het succes van GTA Online.

Dat zegt Joseph Rubino in de onderstaande video. Rubino was de senior camera artist en virtuele cinematograaf bij Rockstar Games. GTA Online was een absolute ‘cash cow’ voor Take-Two Interactive en Rockstar Games, zo succesvol dat het maken van nieuwe content voor GTA Online op een gegeven moment logischer werd dan het ontwikkelen van single player content. Eerder gingen er al geruchten dat er single player content in de maak was voor GTA Online. Rubino bevestigt deze geruchten nu.

Volgens geruchten zou een uitbreiding draaien om het personage Trevor die undercover zou werken met de FBI. Het moest een soort James Bond Trevor worden. Volgens Rubino was de Trevor-uitbreiding in de maak toen een ander team bezig was met de ontwikkeling van Red Dead Redemption 2.

“That was kind of my thing,” Rubino said. “I was one of the main editors, camera artist and doing a lot of the second unit on-stage stuff. Then we split our teams into two, so I stayed on GTA Online and then this DLC, which [Trevor actor] Steven Ogg was a very important part of, and then some of the team overlapped and went to Red Dead Redemption 2 early on”.

“What happened was when GTA Online came out, it was so much of a cash cow and people were loving it so much that it was hard to make an argument that a standalone DLC would out-compete that.”

Door het succes van GTA Online wat waanzinnig veel geld opleverde, werd besloten om niet door te gaan met een losstaande single player uitbreiding. Het was volgens Rubino een pure zakelijke beslissing, alle focus ging naar GTA Online. Destijds was het voor hem een shock dat de DLC werd geannuleerd, wel zegt de camera artist dat enkele elementen en ideeën uit de DLC, later zijn verwerkt in GTA Online.

Rockstar Games blijft GTA Online ondersteunen met nieuwe content en updates. Tegelijkertijd is de populaire studio bezig met de ontwikkeling van GTA 6. Deze game komt in 2025 uit voor de PlayStation 5, Xbox Series S en Xbox Series X.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties