Deze 10 waanzinnige LEGO-sets zijn de natte droom voor volwassen LEGO-fans

LEGO is niet alleen voor kinderen

Wanneer je over LEGO praat, denken heel wat mensen dat het vooral leuke blokjes zijn voor kinderen en jonge tieners. Niets is echter minder waar. Een groot deel van de LEGO-sets zijn zelfs speciaal gemaakt voor volwassenen.

Heel wat LEGO bouwdozen hebben zelfs een 16+ of 18+ waarschuwing om aan te geven dat deze niet voor kinderen zijn. Deze sets zijn vaak een stuk uitdagender om te bouwen en het eindresultaat is vaak ontzettend indrukwekkend. Wij sommen even 10 LEGO-sets op die immens populair zijn bij volwassenen en tegelijkertijd ook een must-have voor echt fans.

De LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37

Een echte Lamborghini kopen zit er wellicht niet in, maar deze deze waanzinnige LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 bouwset kan je honger misschien stillen naar een echt Lambo.

Dit model is op een schaal van 1:8 en weet het visionaire design van de originele auto prachtig vast te leggen met talloze authentieke details. Deze prachtige Lamborghini is momenteel één van de populairste LEGO bouwsets voor volwassenen.

Meer foto’s en de LEGO Technic bouwset kan je hier kopen

LEGO Star Wars Stormtrooper Helm

Een grote Star Wars-fan en je zoekt een pronkstuk voor in je huis? Dit model van een Stormtrooper helm is een geweldig cadeau-idee voor voor jezelf of je vrienden. Deze prachtige helm maakt deel uit van een verzamelserie van coole LEGO Star Wars modellen.

Zo heb je ook nog een LEGO Star Wars TIE fighter helm en binnenkort zou het blokjesbedrijf in samenwerking met Disney met nog heel wat andere modellen op de markt komen.

Meer foto’s en de LEGO Star Wars Stormtrooper helm kan je hier kopen

LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein (Hogwarts)

Je zou denken dat dit kasteel gemaakt is voor jonge Harry Potter-fans, maar niets is minder waar. Dit Hogwarts kasteel is daadwerkelijk ontworpen met volwassenen in het achterhoofd. Met maar liefst 6020 bouwstukken en 27 microfiguren ben je een gigantische tijd zoet om dit in elkaar te zetten.

Dit LEGO-kasteel vliegt dan ook al anderhalf jaar over de toonbank en krijgt lyrische reviews van fans. Niet alleen door de authenticiteit, maar ook omdat deze blijkbaar ontzettend leuk is om in elkaar te zetten.

Meer foto’s het het LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein kan je hier kopen

LEGO Creator Expert Harley-Davidson

Bouw je eigen Harley-Davidson Fat Boy motor en zet hem neer als verzamelobject. Deze zeer gedetailleerde LEGO motor is ontwikkeld in samenwerking met Harley-Davidson en geeft de magie van de echte machine nauwkeurig weer, van zijn Lakester-schijfwielen met vette banden tot zijn ‘teardrop’-tank met logo-opdruk en ingebouwde snelheidsmeter.

Daarnaast is het model uitgerust met een Milwaukee-Eight motor met bewegende zuigers, een dubbele uitlaat, een stuur met handvatten, een beweegbaar schakelpedaal en beweegbare remhendels, een standaard en een stevige houder.

Meer foto’s en de LEGO Creator Expert Harley-Davidson kan je hier kopen

LEGO Creator Expert Old Trafford Manchester United

LEGO heb je letterlijk in elke vormen en kleuren. Er is zelfs een LEGO-editie van het legendarische Old Trafford, het stadion van voetbalclub Manchester United. Trouwe United fans kunnen thuis of op het werk met deze replica van Old Trafford pronken.

Deze LEGO sportset verscheen dit jaar om het 110-jarig jubileum van het stadion te vieren. De bouwset voor volwassenen bevat diverse levensechte details, waaronder de spelerstunnel en het standbeeld van de United Trinity.

Meer foto’s en de LEGO Old Trafford Manchester United bouwset kan je hier kopen

LEGO Technic Dom’s Dodge Charger (Fast & Furious)

Fans van de Fast & Furious filmfranchise zullen ongetwijfeld vol verbazing naar deze LEGO bouwset kijken. Er is namelijk een versie van Dom’s Dodge Charger. Dit model, dat is gebaseerd op de iconische Dodge Charger R/T uit de jaren 1970, zit boordevol authentieke details.

Onder de motorkap die open kan zit een modelversie van de beroemde V8-motor. Andere coole onderdelen zijn de bewegende zuigers, de gevorkte ophanging, de stuurinrichting en de blower. In de achterbak liggen zelfs flessen nitro, om je nog meer aan Fast & Furious te laten denken.

Meer foto’s en de LEGO Technic Dom’s Dodge Charger kan je hier kopen

LEGO Star Wars UCS Millennium Falcon

Het meest legendarische schip uit de Star Wars-serie heeft natuurlijk ook een gigantische LEGO-versie. Je bent wel even zoet met deze bouwset want deze bestaat uit maar liefst 7.500 steentjes. Niet iets dat je dus op enkele uren in elkaar zet.

Je krijgt daarvoor wel een gigantisch schip. Eentje die iets minder dan 1 meter lang is. Enkel de LEGO Super Star Destroyer komt in de buurt qua grootte van dit waanzinnige model. Je moet wel stevig in je portemonnee tasten voor deze sets te betalen.

Meer foto’s en de LEGO Star Wars Millennium Falcon kan je hier kopen – Nu met 12% korting

LEGO ISS ruimtestation

Dit geweldige LEGO ruimteschipmodel is inclusief een standaard om het op neer te zetten, een mini NASA spaceshuttle om zelf te bouwen en 3 minivrachtruimteschepen, plus 2 astronaut-microfiguren die samen in elke kamer een opvallende blikvanger vormen.

Deze 864-delige set boordevol zit authentieke ISS details, waaronder een verstelbare Canadarm2 en 2 roterende armen met 8 verstelbare ‘zonnepanelen evenals een 148 pagina’s tellend boekje met fascinerende feiten over het ISS.

Meer foto’s en het LEGO ISS ruimtestation kan je hier kopen

LEGO Statue of Liberty

Eén van de bekendste nationale monumenten ter wereld, het vrijheidsbeeld, heeft natuurlijk ook een prachtige LEGO-versie. met deze LEGO Architecture set 21042 Vrijheidsbeeld. Dit gedetailleerde model geeft de harmonie tussen architectuur en beeldhouwkunst van het beeld prachtig weer.

Niet al te verwonderlijk is dit overigens het populairste LEGO bouwwerk, gebaseerd op een levensecht monument, die al jaren vlotjes over de toonbank vliegt.

Meer foto’s en het LEGO Statue of Liberty kan je hier kopen

LEGO Netflix Stranger Things The Upside Down

De immens populaire Netflix-serie Stranger Things heeft ook een LEGO bouwset. De ultieme verzamelset voor fans van de sci-fi-serie. Dankzij de 2 sets bouwinstructies kun je beide versies van het Stranger Things huis tegelijkertijd bouwen.

In het huis van de familie Byers vind je allerlei leuke, authentieke details zoals de muur met het oplichtende alfabet en de telefoon in de woonkamer die ook te zien zijn in verschillende afleveringen van de serie.

Meer info en de LEGO Netflix Stranger Things bouwset kan je hier kopen

Honderden LEGO bouwsets voor volwassenen

Bovenstaande zijn maar enkele van de populaire en geliefde LEGO bouwsets voor volwassenen. Zo zijn er honderden beschikbaar die echt de moeite zijn voor fans.

Je kan hier een gigantisch overzicht zien van de meest populaire LEGO bouwsets

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments