Deze 9 seksmythes zijn eigenlijk complete bullshit

Leuke seksweetjes voor op café

Wanneer je op het internet surft en Google opent en je tipt vervolgens het woord ‘seks’ in dan lees je vaak heel wat bullshit. Zo zijn er gigantisch veel seksmythes. Wij ontkrachten er vandaag 8.

1. Seks met je sokken aan is een gigantische afknapper

Hoewel je zou kunnen zeggen dat het er niet aantrekkelijk uitziet, is seks met sokken aan zowaar best een slim idee. Met warme voeten zou je sneller klaarkomen en een veel grotere afknapper dan kousen aanhouden in bed zijn ijskoude voeten.

2. Je schoenmaat geeft ook aan hoe groot je penis is

Nooit wetenschappelijk bewezen, gigantische bullshit. Ook de grootte van je handen zou geen impact hebben op wat er in je broek zit.

3. Je kan gewicht verliezen tijdens de seks

Indien jullie sit-ups doen of wat gaan lopen tijdens de seks dan is deze mythe misschien nog waar, maar in realiteit verlies je gemiddeld zo’n 80 tot 100 calorieën bij het van bil gaan. Zeer verwaarloosbaar en veel te weinig om daadwerkelijk gewicht mee te verliezen.

4. Met condooms heb je veel minder gevoel tijdens de seks

Het is wellicht een excuus dat vaak gebruikt wordt om geen condoom te gebruiken, maar je wordt met of zonder condoom even hard gestimuleerd.

Hier werd een groots wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en de stimulatie voelt bijna exact hetzelfde met of zonder hoedje. Indien je toch sneller zou klaarkomen zonder condoom dan is het omdat je ‘denkt’ dat dit opwindender is.

5. Vrouwelijke orgasmes zijn veel heviger dan deze van mannen

Ook weer een fabeltje dat niet waar is. Tussen een vrouwelijk en mannelijk orgasme zou niet veel verschil zijn in hevigheid. Het enige verschil is dat een vrouwelijk hoogtepunt gemiddeld iets langer duurt dan bij de heren. Bij de dames duurt dit gemiddeld 14 seconden en bij de mannen slechts 6 seconden.

6. Mannen bereiken hun seksuele piek in hun tienerjaren terwijl dit bij vrouw pas rond de 30 is

Ook weer iets wat niet klopt. Het is waar dat bij mannen rond hun 18de levensjaar het meeste testosteron wordt geproduceerd, maar dit is maar een zeer kleine factor in het bepalen van je ‘seksuele piek’.

7. Enkel mannen hebben natte dromen

Hoewel mannen dit achteraf het vaakst zullen merken door de ‘naresten’, komen minstens 40% van de vrouwen ook wel eens ’s nachts klaar terwijl ze liggen te slapen.

8. Mannen denken elke 8 seconden aan seks

Probeer maar eens elke 8 seconden aan seks te denken. Zo goed als onmogelijk. Een gemiddelde vent zou ‘maar’ 19 keer per dag aan seks denken. Maar hij zou ook minstens elke dag even vaak aan eten denken.

9. Seks voor een wedstrijd heeft een negatieve invloed

In een recente studie werd hier nog onderzoek naar gedaan en hoewel sommige coaches hun team verbieden om seks te hebben voor de wedstrijd zou dit amper tot geen invloed hebben op de prestaties, integendeel zelfs. Seks voor een belangrijke match de avond voor het slapen zou een atleet zelfs meer kunnen laten relaxen waardoor hij minder stress heeft.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments