Weg met pillen en neussprays! Wetenschappers zeggen dat van bil gaan helpt tegen hooikoorts

Goed om weten!

Het lijkt of er tegenwoordig meer pollen door de lucht zweven dan ooit! Mensen die sukkelen met hooikoorts kunnen er zeker en vast van meespreken. Voor velen van hen is het een echte hel. Lopende en verstopte neus, hoofdpijn, tranende ogen, noem maar op. Geen pretje. En iedereen gaat op zoek naar een ‘middeltje’ dat het leed wat kan verzachten: neussprays, pilletjes, oude trucjes van de bomma,… Maar blijkbaar kan je ook op een andere manier in de aanval gaan.

Seks is het antwoord

Onderzoekers hebben namelijk een verband gevonden tussen het voortplantingssysteem en de neusholtes, wat suggereert dat seks het antwoord kan zijn op het verminderen van de effecten van hooikoorts. Ja, echt waar! Wetenschappers ontdekten dat seks ervoor zorgt dat de bloedvaten in de neus en ogen zich vernauwen, wat betekent dat verstopte neuzen worden gedeblokkeerd en waterige ogen stoppen met tranen.

Minder goed nieuws voor vrouwen

Een wetenschapper zegt: “Het kan zeker en vast nuttig zijn om de congestie te verlichten en de patiënt kan het aantal keren aanpassen afhankelijk van de ernst van de symptomen.” Met andere woorden, als je serieus last hebt van hooikoorts, moet je ook serieus van bil gaan! Minder goed nieuws wel voor de dames, want het zou vooral werken bij mannen, aangezien vooral ook de ejaculatie wordt verondersteld om de allergiesymptomen te verlichten. 

(Bron: Ladbible)

(Intropics: Sex couple photo created by gpointstudio – www.freepik.com en Rhinitis photo created by wayhomestudio – www.freepik.com)