Alles is te koop: miljonair koopt voetbalclub en verplicht coach om hem in de ploeg te zetten

Met geld koop je zelfs je plekje in een professionele voetbalploeg

Een bizar verhaal komende uit China. Een miljonair kocht onlangs de club Zibo Cuju. Geen klein ploegje overigens want ze komen uit in de 2de klasse in China. Een promotie naar de hoogste divisie ligt binnen enkele seizoenen in de planning.

Coach moet eigenaar zelf opstellen

De miljonair smeet met gigantisch veel geld om Zibo Cuju te kopen, maar had wel enkele voorwaarden. Zo verplichtte hij de coach om zichzelf op te stellen. De 35-jarige eigenaar heeft nog nooit op professioneel niveau gespeeld, maar mocht onlangs wel invallen in de slotminuten toen het nog 0-0 was.

De man kocht de club dus onder andere om zijn eigen jongensdroom te laten uitkomen. Momenteel heeft deze aankoop wel nog maar weinig succes. Na 5 wedstrijden staat Zibo Cuju helemaal laatste met amper 1 puntje en 2 gescoorde goals.

Het ziet er ook niet naar uit dat dit bij een eenmalige invalbeurt zal blijven want de eigenaar heeft blijkbaar de smaak te pakken. Hij stond daarvoor ook al enkele keren op het wedstrijdblad. Deze match was ook degene waarbij ze hun eerste puntje behaalde en dat was dus met de miljonair in de ploeg.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments