Bodart: “Werd bedreigd met honkbalknuppels door bende van Zheyun Ye”

Gilbert Bodart, de voormalige trainer van ex-eersteklasser La Louvière, heeft maandag op het proces rond Zheyun Ye getuigd over de druk die de “gokchinees” uitoefende en de bedreigingen die hij uitte. Bodart manipuleerde voor de Chinese zakenman wedstrijden van zijn ploeg. Voor de Brusselse correctionele rechtbank startte maandag het proces over ‘matchfixing’ in het Belgische […]

Gilbert Bodart, de voormalige trainer van ex-eersteklasser La Louvière, heeft maandag op het proces rond Zheyun Ye getuigd over de druk die de “gokchinees” uitoefende en de bedreigingen die hij uitte. Bodart manipuleerde voor de Chinese zakenman wedstrijden van zijn ploeg.

Voor de Brusselse correctionele rechtbank startte maandag het proces over ‘matchfixing’ in het Belgische voetbal in de periode 2004-2006. Verschillende voormalige spelers, trainers en clubbestuurders staan er terecht voor private omkoping, oplichting, lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en afpersing.

Enorme druk

Bodart rechtvaardigde tijdens zijn relaas de beïnvloeding van wedstrijdresultaten van La Louvière met de bedreigingen door en forse druk vanwege Zheyun Ye. “Op een avond werd ik opgebeld door meneer Ye om hem te ontmoeten in een Brussels hotel. Toen ik daar aankwam, informeerde ik hem over de eindstand van de wedstrijd Lokeren-Anderlecht (2-2). Hij geraakte buiten zijn zinnen omdat de match niet op die score mocht eindigen”, aldus de gewezen nationale doelman. Volgens Bodart had Zheyun Ye een grote som geld op die wedstrijd ingezet.

“We zijn toen met verschillende van zijn mannen een kamer binnengegaan, waar honkbalknuppels lagen. Toen werd ik bedreigd, net als mijn familie, om het resultaat van de volgende match van La Louvière tegen Sint-Truiden te manipuleren”, aldus Bodart.

Opgewacht met revolver

Na die ontmoeting besliste Bodart tegen de wensen van de gokchinees in te gaan en om in de verschillende wedstrijden van zijn club “voor de winst te spelen”. Daarop werd zijn familie bedreigd. “Ze wachtten me op met een revolver”, klonk het voor de rechtbank.

Foto Belga

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments