Hitlergroet ontsiert openingsceremonie Olympische Spelen (video)

Misschien is de ganse wereld er wat overgevoelig voor, maar toen deze Duitser tijdens de live-uitzending van de openingsceremonie nogal enthousiast zijn landgenoten begroette, barstten er tal van verontwaardigde reacties los. Heel wat mensen zagen in zijn gebaar de oude Nazi-groet – je weet wel, die ‘Sieg Heil’-toestanden. Het feit dat de man het met […]

Misschien is de ganse wereld er wat overgevoelig voor, maar toen deze Duitser tijdens de live-uitzending van de openingsceremonie nogal enthousiast zijn landgenoten begroette, barstten er tal van verontwaardigde reacties los.
Heel wat mensen zagen in zijn gebaar de oude Nazi-groet – je weet wel, die ‘Sieg Heil’-toestanden. Het feit dat de man het met zijn linkerarm deed, kon dan weer een aantal mensen de situatie doen relativeren. Toch vroegen velen zich af hoe dit in de live-uitzending kon sluipen. Als je goed kijkt, zie je boven de man Camilla Parker-Bowles verontwaardigd kijken, terwijl Boris Johnson, de flamboyante burgemeester van Londen, het uitproest.

Om toch wat vergelijkend materiaal te hebben, voegden we er nog een tweede video aan toe, waar je voldoende materiaal in kan vinden om de beweging van de man te analyseren. Clint goes historical! (KA)

View poll on GoPollGo

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments