Kneep in kont kost Iraanse voetballers schorsing (video)

Oh gruwel. Tijdens een voetbalmatch durfde een Iraanse speler het aan zijn ploegmaat in de kont te knijpen. Absoluut not done, aldus de plaatselijke voetbalfederaties, die beide spelers prompt voor onbepaalde tijd schorsten en ook nog een stadionverbod oplegden. Ah, Iran, het land van de vrijdenkers. Ook op het voetbalveld. In de wedstrijd tussen Persepolis […]

Oh gruwel. Tijdens een voetbalmatch durfde een Iraanse speler het aan zijn ploegmaat in de kont te knijpen. Absoluut not done, aldus de plaatselijke voetbalfederaties, die beide spelers prompt voor onbepaalde tijd schorsten en ook nog een stadionverbod oplegden.

Ah, Iran, het land van de vrijdenkers. Ook op het voetbalveld. In de wedstrijd tussen Persepolis en Damash Gilan vierde Persepolis-verdediger Mohammad Nosrati een goal net iets te enthousiast met zijn ploegmaats en gaf hij ‘kameraad’ Sheys Rezaei zowaar een kneep in de kont. De vuilaard. Prompt schoten de plaatselijke voetbalfederaties in actie. Ze schorsten beide spelers en waarschuwden voor bijkomende sancties, ook voor de andere spelers die bij “het schandaal” betrokken waren.

Persepolis verlaagde meteen ook het loon van beide ‘zondaars’ (waarbij Rezaei ons nochtans toch gewoon een onschuldig ‘slachtoffer’ lijkt) met 15 procent.
Dat de 30-jarige Nosrati als 80 keer Iraans international was, telt even niet mee. “Daar kunnen we geen rekening mee houden als sociale en ethische taboes op zo’n gruwelijke wijze gebroken worden”, verklaarde een woordvoerder van de club. De manager werd overigens intussen ook ontslagen omdat hij het incident niet gemeld had.

Nosrati verklaarde dat hij “gewoon blij was met het doelpunt” en dat hij geen idee had “waar zijn hand zich bevond”. Hij maakt zich boos op de staatstelevisie die de beelden verscheidene keren in slow motion herhaalden en zo een “onschuldig gebaar tot iets monsterachtigs uitvergroten”.
Daar heeft de man wel een punt, opletten is de boodschap in onderstaand filmpje, de kneep speelt zich ergens rond de twaalfde seconde af. (AH)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments