Masters Madrid passen blauwe gravel aan

Nadat er afgelopen week klachten van spelers kwamen over de gladde ondergrond, belooft de directie van het Masters-tennistoernooi in Madrid het probleem op te lossen. Ze verontschuldigde zich vrijdag voor de blauwe gravelondergrond. De spelers geven toe dat er na enkele aanpassingen al verbeteringen merkbaar zijn. Het nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic, uitte […]

Nadat er afgelopen week klachten van spelers kwamen over de gladde ondergrond, belooft de directie van het Masters-tennistoernooi in Madrid het probleem op te lossen. Ze verontschuldigde zich vrijdag voor de blauwe gravelondergrond. De spelers geven toe dat er na enkele aanpassingen al verbeteringen merkbaar zijn.

Het nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic, uitte zijn ongenoegen al over de keuze van de ondergrond.

Ook Rafael Nadal zei donderdag nog “het tornooi in 2013 van zijn kalender te schrappen” indien de directie volgend jaar opnieuw kiest voor de blauwe gravelondergrond. Hij verloor in de derde ronde van zijn landgenoot Fernando Verdasco.

Glad

“Ik zou het bijzonder jammer vinden mochten dergelijke spelers hierdoor afhaken. De ondergrond is inderdaad glad, maar we werken er de komende drie dagen continu aan om dat op te lossen”, reageerde tornooi-adviseur Ion Tiriac.

Hij beloofde samen met tornooidirecteur Manolo Santana dat de court verbeterd zal worden in de toekomst. Volgens hem is het slechts een kwestie van tijd voor het blauwe gravel even aangenaam speelt als zijn klassieke rode variant.

Professionaliteit

Verder liet Tiriac nog weten dat hij vindt dat de deelnemers zich professioneel moeten opstellen tijdens het tornooi. Hij verwijst daarbij naar de prijzenpot van meer dan tien miljoen euro.

“Zo’n geldsom komt niet uit de handen van Moeder Teresa. De spelers zijn het aan zichzelf verplicht degelijke prestaties neer te zetten”, aldus de Roemeense miljardair.

Belga Foto PhotoNews

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments