F1-baas voor rechter op verdenking van corruptie

Bernie Ecclestone, de Britse baas van de Formule 1, zal zich voor de rechter in München moeten verantwoorden op verdenking van corruptie. De rechtbank besliste donderdag de klacht van het openbaar ministerie ontvankelijk te verklaren. Het proces begint eind april. De 83-jarige Ecclestone zal zich persoonlijk als verdachte moeten verantwoorden. Omkoping Ecclestone wordt ervan beschuldigd […]

Bernie Ecclestone, de Britse baas van de Formule 1, zal zich voor de rechter in München moeten verantwoorden op verdenking van corruptie.

De rechtbank besliste donderdag de klacht van het openbaar ministerie ontvankelijk te verklaren. Het proces begint eind april. De 83-jarige Ecclestone zal zich persoonlijk als verdachte moeten verantwoorden.

Omkoping

Ecclestone wordt ervan beschuldigd de Duitse ex-bankier Gerhard Gribkovsky, voormalig topman van de Bayerische Landesbank, te hebben omgekocht. In 2006 zou hij ongeveer 44 miljoen dollar aan smeergeld hebben betaald aan Gribkovsky.

Volgens de openbare aanklager wou Ecclestone Gribkovsky met dat smeergeld overtuigen om het aandeel in de Formule 1 van zijn bank, de Bayerische Landesbank, te verkopen aan de door Ecclestone geleide Britse investeringsmaatschappij CVC Capital. Gribkovsky werd in 2012 voor het aanvaarden van het geld, waarop hij geen belastingen betaalde, al tot 8,5 jaar cel veroordeeld.

Belga, archieffoto

Leave a Reply

Your email address will not be published.