EA en Codemasters kondigen F1 22 aan met eerste indrukwekkende trailer, krijgt ondersteuning voor VR

De nieuwe F1-game is veelbelovend

Uitgever Electronic Arts en ontwikkelaar Codemasters hebben vandaag de nieuwe Formule 1 racegame, namelijk F1 22 aangekondigd met de onderstaande trailer.

De nieuwe game is gebaseerd op de nieuwe Formule 1-reglementen die dit jaar zijn ingevoerd. Door de reglementen zijn er gloednieuwe auto’s die volgens de ontwikkelaar anders gaan aanvoelen dan de auto’s van afgelopen jaar. De PC-versie van F1 22 krijgt bovendien ondersteuning voor VR-headsets van Oculus en HTC.

Nieuw in F1 22 is de Life-modus. Volgens de ontwikkelaar krijgen spelers hier ‘een proefje van de glitter en glamour van de Formule 1’. Spelers kunnen hier onder andere meubilair, kunst, dure kleding en andere accessoires kunnen verzamelen. Tevens zijn voor het eerst supercars te verzamelen en uit te proberen op circuits.

Ook nieuw is het sprintraceformat van het Miami International Autodrome-circuit die voor het eerst beschikbaar wordt in een F1-game. Verbeteringen ten opzichten van vorig jaar zijn er ook. Onder andere de AI van tegenstanders zijn verbeterd, maar ook pitstops en formatierondes.

Verder keert speltype Carriere keert terug, evenals de populaire Mijn Team-modus. Volgens Codemasters is de laatstgenoemde dit jaar uitgebreid met meer aanpassingsmogelijkheden en evenementen.

F1 22 is vanaf 1 juli verkrijgbaar voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Xbox One en de PC. Wie de Champions Edition aanschaft, kan al op 28 juni met de game aan de slag.

Je kan F1 22 hier alvast bestellen en exclusieve pre order-bonussen ontvangen.