Review: Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX – De enige headset die je nodig hebt games
Review: Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX – De enige headset die je nodig hebt
games

Review: Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX – De enige headset die je nodig hebt

De volledige eindscore en de plus en minpunten van de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max kan je bekijken op onze gaming website 1337 Games.

Niet lang geleden kregen we van Turtle Beach de mogelijkheid om aan de slag te gaan met de verbeterde Stealth 600 Gen 2 MAX gaming headset. Die headset maakte indruk omdat het unieke features had. De Stealth 600-serie heeft ook een grotere broer namelijk de 700-serie. De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX is inmiddels uit en wij hebben deze uitgebreid onder de loep genomen. Of de Stealth 700 Gen 2 MAX de moeite waard is, lees je in deze review.

Wat zit er in de doos?

De doos van de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX is vrij simpel. Verwacht hier geen premium unboxing-ervaring. Je opent de doos en middenin is de headset te zien. Daaronder is er een USB-C-oplaadkabel te vinden, een dongle voor draadloos verbinden en alle handleidingen.

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX is op dit moment verkrijgbaar in twee kleuren namelijk volledig zwart en cobalt blauw. Laatstgenoemde ziet er wat ons betreft mooier uit met bronze accenten rond de oorschelpen. Wij hebben de zwarte versie ontvangen voor deze review. Deze is minimalistisch en niet heel opvallend, wat veel mensen zullen waarderen. Voor de mensen die een uitgesproken design willen, is de blauwe versie, de betere optie. De headset heeft een adviesprijs van €199, dat is een stukje duurder dan de Stealth 600 Gen 2 MAX en de reguliere Stealth 700 Gen 2. De Max-versie is wat ons betreft wel het extra geld waard door de unieke key features waarover later meer.

Review: Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX – De enige headset die je nodig hebt

Compatibel met alle platforms

De eerste key feature is draadloos compatibiliteit met alle platforms. Via Bluetooth is deze headset te verbinden met een PC, smartphone of de Nintendo Switch. Deze headset kan verder draadloos aangesloten worden op Xbox, Nintendo en PlayStation-consoles. Vaak brengt een fabrikant een headset specifiek uit voor Xbox, Nintendo of PlayStation. De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX werkt op alle consoles, maar ook de PC, iOS en Android. Op de doos staat er een Xbox-logo want het ondersteund officieel de Xbox Wireless Protocol. De bijgeleverde USB dongle is dus plug and play met Xbox-consoles. Wat Turtle Beach niet op de doos aangeeft, is dat de dongle ook gewoon werkt met de Nintendo Switch, PS4 en PS5. Op de USB dongle is er namelijk een switch te vinden. Hiermee kan je eenvoudig overschakelen van Xbox naar USB-modus. Laatstgenoemde zorgt ervoor dat deze headset draadloos en met zo weinig mogelijk latency werkt op de PC, Nintendo Switch (via de dock), PS4 en PS5.

Voor ons was het helemaal perfect geweest als er ook een mogelijkheid was om een 3.5mm audiokabel aan te sluiten. Dan was deze headset ook bedraad compatibel met alle apparaten. Helaas heeft Turtle beach hier niet voor gekozen. De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX is echt een pure draadloze headset.

Review: Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX – De enige headset die je nodig hebt

Design en bouwkwaliteit

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX voelt goed en stevig aan. De headset is bijna volledig gemaakt van kunststof, maar het voelt niet als goedkoop kunststof. Alles voelt dik en robuust aan. De hoofdband is gemaakt van kunstleer en aan de binnenkant is er een stalen band te vinden. Onder de hoofdband is memory foam verwerkt. Dit zorgt voor een prettig zacht gevoel wanneer je de headset op hebt. De hoofdband is uit te schuiven voor een betere pasvorm en ook dit voelt stevig aan. Op beide oorschelpen is het Turtle Beach-logo te vinden en om de oorschelpen is er een mooi afgewerkte zilveren rand, bij de blauwe versie is deze brons. De oorschelpen zijn kantelbaar, iets wat wij altijd waarderen. Je kan deze headset namelijk afdoen en rond je nek laten rusten zonder dat dit vervelend zit.

De oorkussens zijn verder aan de buitenkant gemaakt van kunstleer en aan de binnenkant zijn deze voorzien van memory foam. De oorkussens zijn van het type over ear, wat zorgt voor meer comfort omdat er geen directe druk is op je oren. Bovendien zorgt het voor een passieve seal. Dit zorgt voor passieve noice cancelation, waarmee geluid van de buitenwereld als het ware wordt geblokkeerd. Hierdoor kan jij je volledig focussen op het helder geluid wat van de grote 50mm drivers komt. De oorkussens zijn opvallend veel dikker dan andere gaming headsets. De clamping force is ietsje aan de hoge kant. De headset zit dus behoorlijk stevig op je hoofd en beweegt nauwelijks als je snel met je hoofd beweegt. Een sterke clamping force zorgt meestal voor minder comfort, maar door de extra dikke oorkussens, is dat hier niet het geval. Wij hebben deze headset bijna 8 uur lang opgehad en het werd nooit oncomfortabel.

Een pluspunt verder is dat de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX brilvriendelijk is. Veel headsets zitten niet lekker wanneer je een bril op hebt. De oorkussens van de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX, hebben als het ware een zachtere laag op de plek waar je bril komt. Hiermee is er geen discomfort bij het gamen met een bril op. Vaak houden fabrikanten geen rekening met brildragers bij het maken van een headset, maar Turtle Beach heeft daadwerkelijk rekening gehouden met deze groep gamers.

Review: Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX – De enige headset die je nodig hebt

Veel fysieke knoppen

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX heeft veel fysieke knoppen die allemaal aan de onderkant van de linkeroorschelp zijn te vinden. De headset bevat een USB-C-aansluiting, een aan/uitknop, een bluetooth-knop, een knop om van EQ-profielen-modus te wisselen en twee draaiwielen (chat audio en game audio). Dat is veel op maar enkele centimeters, wat kan zorgen voor verwarring, vooral tijdens spannende game momenten. Het was beter geweest als Turtle Beach enkele knoppen had verwerkt aan de rechteroorschelp. Vaak zaten we aan de verkeerde knoppen of draaiwiel omdat alles op elkaar lijkt. Dit zorgde ervoor dat we de headset af moesten doen, de juiste knop vinden en dan weer de headset opdoen.

Review: Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX – De enige headset die je nodig hebt

Helder geluid met een focus op base

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX heeft een goed geluidsprofiel met wel een extra focus op de base. De mids, lows en highs, maar ook de audio separatie is goed waarneembaar. De krachtige 50mm Nano drivers zorgen voor vol geluid. Je krijgt met deze headset niet het gevoel dat alle instrumenten, geluiden, stemmen en klanken als het ware van één buis op je afkomt. Alles is individueel goed hoorbaar waardoor deze headset niet alleen uitstekend is voor gaming, maar ook film en muziek.

De extra base is voor de ene prettig en voor de andere iets minder. Wij spelen veel actievolle games en de extra base zorgt er wel voor dat bijvoorbeeld explosies beter klinken. De headset geeft verder 3D geluid tijdens games, denk aan een game als Elden Ring waar vijanden vaak achter een muur staan en wachten op een mogelijkheid voor een ambush. Met deze headset kan je zulke vijanden beter horen en daarmee jezelf beter voorbereiden op bepaalde encounters.

De headset updaten gaat via de officiële De Turtle Beach Audio Hub-applicatie voor de PC. Wil je instellingen aanpassen, dan moet je gebruikmaken van de officiële mobile applicatie. Deze is gratis beschikbaar en verbinden gaat heel snel. Vervolgens kan je via de applicatie eenvoudig overschakelen naar de standaard vier EQ presets, er is een optie om de microfoon te monitoren, de chat audio te voorzien van een boost en de fysieke knoppen zijn naar wens te mappen voor andere functies. De EQ presets werken goed en er is duidelijk verschil merkbaar, maar we hadden graag een optie gezien om een eigen EQ-profiel op te kunnen slaan om het geluid maar wens te kunnen tweaken.

Review: Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX – De enige headset die je nodig hebt

Uitklapbare microfoon

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX heeft een kleine uitklapbare microfoon die standaard goed is verborgen in de linkeroorschelp. Wanneer de microfoon is opgeborgen, is het automatisch gedept, handig als je bijvoorbeeld snel iemand moet spreken terwijl je ook in een party chat zit. Dat de microfoon compleet kan verdwijnen in de oorschelp zorgt er ook voor dat de headset gebruikt kan worden als een koptelefoon. Met name de zwarte versie die niet heel opvallend is en daarmee geschikt is voor gebruik op school en werk. Omdat de drivers zo goed zijn met een extra focus op base, is dit ook een steengoede koptelefoon voor het luisteren van muziek of het bekijken van films.

De microfoons zelf zijn prima, maar zeker niet zo indrukwekkend als de grotere ruis onderdrukkende microfoons van enkele alternatieve gaming headsets. De microfoon neemt de stem van de gebruiker helder op, maar jammer genoeg ook heel veel achtergrondgeluid. Er is nauwelijks een geluidsfilter waarneembaar, waardoor geluiden op de achtergrond zoals stemmen, ventilatoren, toetsenborden en meer ook worden opgepikt. Als jij weinig achtergrondgeluid hebt in je kamer, dan is dit geen probleem.

Review: Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX – De enige headset die je nodig hebt

Superhuman Hearing

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX heeft een unieke feature genaamd Superhuman Hearing Mode. Wanneer je dit inschakelt, worden enkele frequenties voorzien van een boost terwijl andere worden verminderd. Hierdoor kan je bepaalde geluiden beter waarnemen. Met name competitieve gamers zullen deze functie waarderen, want het geeft je letterlijk een voordeel tijdens bijvoorbeeld een wedstrijd Overwatch of Call of Duty. Je kan voetstappen van vijanden heel goed horen en zo beter reageren op vijanden. Wel moeten we zeggen dat alle andere audio zo veel minder indruk maakt. Gebruik Superhuman Mode dus alleen voor de competitieve games waar je zo goed mogelijk wil presteren. Voor de offline en verhaalgedreven games, is de ‘Signature sound’ van Turtle Beach de beste keuze.

Review: Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX – De enige headset die je nodig hebt

Batterijduur van 48 uur!

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX heeft nog een feature die heel veel indruk op ons heeft gemaakt, en dat is de batterijduur. Deze headset gaat zet je schrap, wel 48 uur lang mee op één lading. Dat is waanzinnig goed, deze headset gaat tot 2x langer mee dan de meeste draadloze gaming headsets. Hoe Turtle Beach dit voor elkaar heeft gekregen zonder een enorme batterij in te bouwen is een mysterie. Op één lading kan je dus meerdere games uitspelen. Je hoeft niet iedere dag de headset aan te sluiten op een lader, veel mensen gamen maar enkele uren per dag, en voor deze mensen zal deze headset een week lang meegaan op één lading. Om het nog beter te maken is er ook een quick charge feature. Deze headset 15 minuten opladen, en je kan weer 8,5 uur verder.

https://www.youtube.com/embed/asm7yrIuVxc

Conclusie

De Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX is de enige headset die je nodig hebt. Je hoeft niet een aparte headset voor gaming en eentje voor muziek en film te kopen. Dit is zowel een gaming headset als een koptelefoon. Wel is dit puur draadloos, er is geen mogelijkheid om een audiokabel aan te sluiten. Via Bluetooth is deze headset eenvoudig aan te sluiten met de PC, Android, iOS en de Nintendo Switch. Via de geavanceerde dongle is deze headset draadloos bruikbaar op alle consoles met verminderde latency. Het geluid van de grote 50mm drivers klikt helder met een focus op base, de headset zit lekker ook bij lange gamesessies en er is een ongelofelijke lange batterijduur van 48 uur.

Verbeterpunten zijn er ook, de headset is grotendeels gemaakt van plastic terwijl alternatieven in deze prijsklasse wat meer premium-materialen gebruiken, de microfoon neemt achtergrondgeluid op en er is geen mogelijkheid om je eigen EQ preset op te slaan. Desalniettemin is de Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 MAX een geweldige draadloze headset die wij met genoegen kunnen aanraden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties